Уручена Рјешења о одобравању подстицаја за сектор ловства у Републици Српској

Након успјешно спроведене процедуре за остваривања права на подстицаје у сектору ловства, корисницима ловишта који су испунили услове прописане Правилником о условима и начину оставривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села, уручена су Рјешења о одобравању средстава.

Тако је и ове године реализована опредијељеност Владе Републике Српске и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за инвестиције у сектор ловства, чиме ће у значајној мјери бити унпријеђено газдовање ловиштима и популацијама дивљачи као природним богатством од општег интереса за Републику Српску, али и истовремено омогућен развој ловног туризма.

Ове године, за унапређивање, заштиту и развој ловства одобрена су 62 пројекта, са укупним износом од око 690.000 КМ, док је за развој ловног туризма одобрено 36 пројеката са укупним износом од око 699.000 КМ.

Ловачки савез Републике Српске се овим путем захваљује Влади Републике Српске, ресорном Министарству и Агенцији за аграрана плаћања на исказаној подршци сектору ловства.

Ловачки савез Републике Српске ће заједно са ресорним Министарством и даље радити на развоју сектора ловства у Републици Српској, као важној грани привређивања, уз спровођење активности на очувању природних ресурса и развоју туристичких потенцијала у Републици Српској.

Be the first to comment

Leave a Reply