ЛУ „Тетријеб“ Теслић:Успјешном акцијом ловочувара и полиције разбијена организована мрежа криволоваца

Вишемјесечно праћење лица Зоран И. које се бавило ловокрађом напокон је окончано успјешним пресјецањем цијеле мреже увезане у ову незакониту радњу.

Наиме, 8. маја у раним јутарњим сатима наведено лице је привремено успјело умаћи ловочуварској служби са оружјем и моторним возилом, бјежећи у правцу града јатацима који су га наоружали, јер исти није посједовао ватрено оружје на своје име. Користећи предност од неколико минута испред ловочуварске службе ловокрадица се ослободио оружја које је користио за незаконите радње, али детаљном претрагом терена и праћењем помоћу сензорских камера и снимака из ваздуха уз помоћ дрона опремљеног најсавременијом камером ловочуварска служба је веома брзо пронашла одбачено наоружање.

Током цијелог поступка сарадња и подршка од стране Полицијске станице Теслић је била на највишем нивоу, па су управо припадници наведе станице извршили увиђај на терену и уз прикупљене биолошке трагове починиоца и доказног материјала наставили даљњу истрагу. На лицу мјеста су пронађене двије пушке, једна калибра 7,9 мм и друга малокалибарска пушка, а обадвије су биле опремљене оптичким нишанима.

Током претреса објеката које је користило наведено лице заплијењена је још једна нелегална пушка, оптички нишан, муниција, роговље срндаћа, као и месо дивљачи, односно месо дивље свиње, срнеће месо, као и месо зеца, а све наведено је изузето по налогу тужиоца и чуваће се до окончања поступка.

Изузетан рад и ангажованост ловочуварске службе на терену заслужује све похвале као и подршка од стране МУП Републике Српске.

 

Be the first to comment

Leave a Reply