Свечано отворен Ловачки дом у Српцу

Симболичним пресјецањем врпце у недјељу је свечано отворен новоизграђени Ловачки дом Ловачког удружења „Срна“ Србац.

Око 300 србачких ловаца окупило се да би присуствовало овом догађају и на традиционалном ловачком зборовању.

Предсједник ЛУ „Срна“ Србац, Горан Савановић, који је изразио задовољство великим одзивом ловаца што доказује да је ово удружење хомогено и без подјела успјело да изради Ловачки дом у Српцу.

„Од идеје до изграње овог дома прошло је двије године. Поносни смо јер смо успјели да направимо објекат којим се можемо похвалити. Седамдесет и седам година је од оснивања ЛУ „Срна“ Србац и до сада нисмо имали свој дом. Вриједност објекта је око 200 хиљада КМ и финансиран је средствима ЛУ „Срна“ Србац, уз помоћ Владе РС, а не треба заборавити ни помоћ коју је пружила општина Србац“, рекао је Савановић.

Велику помоћ у изградњи Ловачког дома пружило је и Министарство финансија у Влади РС на челу са министарком Зором Видовић.

„Драго нам је да смо успјели заједно изградити овај објекат који ће свим ловцима бити од користи. Ово је сигурно једно од најбољих Ловачких удружење у РС, врло организовано и професионално обављају своју улогу прије свега у очувању дивљачи на подручју наше општине да не би изгубили овај врло важан ресурс како за општину Србац тако и читаву РС“, рекла је министарка Зора Видовић.

Отварању дома ЛУ „Срна“ Србац присуствовао је и начелник општине Млађан Драгосављевић који је истакао добру сарадњу са овим удружењем.

„Данас имамо прилику да отворимо овај нови објекат који је међу најбољим у РС. Желим истаћи заједништво свих србачких ловаца око изградње Ловачког дома и то је нешто што у овим временима плијени посебну пажњу,“ рекао је начелник Драгосављевић.

Освештавање Ловачког дома обавио је свештеник Жељко Сарић. Свечаности поводом отварања Ловачког дома присуствовали су посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БИХ, Милорад Којић и Милан Петковић.

Награђени су ловци који су дали допринос развоју лова и јачању ловачког удружења, као и сви који су помогли да ЛУ „Срна“ Србац добије свој дом. Захвалнице су додијељене и фирмама и појединцима које су активно помагале за рад удружења у току ове године.

На крају је организована богата томбола на којој је главна награда била ловачка пушка, пренио је сајт micromreza.com.

Промовисана књига Владимира Мијајловића

У оквиру овогодишњег догађаја, у организацији ЛУ Срна Србац, у петак 11 октобра у Скупштинској сали општине Србац одржана је промоција књиге „Срнећа дивљач“, аутора Владимира Мијаиловића.

Be the first to comment

Leave a Reply