Успјешан ловачки подухват: Ловац из Новог Сада одстријелио вука у ловишту ‘Пале’“

Ловачко удружење “Јахорина“ из Пала имало је част да 25. маја у комерцијалном лову на вука у ловишту “Пале“ угости познатог ловца из Новог Сада Милинка Цицмила.

Нако добре припреме код високе чеке “Госина“, познате по локацији на којој се већ више година успјешно лови вук и овај пут надзорне камере забиљежиле су долазак три јединке вука што је био јасан знак да се вријеме да се упути позив ловцу за долазак у лов.

Послије кратког предаха од пута из Новог Сада до Пала и представљања ловишта и потенцијала за ловни туризам од стране предсједника удружења Његоша Пољаковића, ловац се са стручним пратиоцем и искусним ловцем у лову на вука Вуком Станишићем упутио на високу чеко, прије доласка ноћи како би благовремено извршио припрему за лов, узимање орјентира и упознавање са конфигурацијом терена.



Искуство овог ловца овај пут било је јаче од вучије ћуди. Око три сата послије поноћи уочена је једна силуета вука која је кружно обилазилаа мрциниште и чеку. Из дугогодишњег искуства у лова вука са високих чека Милинку Цицмилу било је јасно да се ради о старом мужијаку, одбаченом од остатка чопора, који неће прићи на мрциниште већ ће дуго и опрезно кружити око чеке. И управо због тога одлучује се на острел у покрету.

Након успјешног острела око 03.30 часова и приласка дивљачи потврђене су све предпоставке овог искусног ловца. Остријељен је капитални примјерак мужијака у поодмаклој старосној доби.

“Касно прољеће“ и ниске температуте кој су се ове године задржале на подручју сарајевскороманијске регије омогућиле су успјешан лов вука и у мјесецу мају, тако да је трофејна виједност крзна на завидном ниво.

Be the first to comment

Leave a Reply