Успјешно одржано полагање ловачког испита у Добојско-модричкој регији

У Дервенти je, 07. јула 2024. године, одржано полагање ловачког испита за ловце приправнике који су испунили прописане услове за излазак на полагање ловачког испита.

Полагање ловачког испита је одржано у просторијама ЈУ Средњошколског центра „ Михајло Пупин“ у организацији Ловачког савеза Републике Српске, а  домаћин је било Ловачко удружење „Мотајица“ Дервента.

Полагању ловачког испита приступило је осамдесетседам кандидата. Ловци приправници показали су висок степен знања, те је ловачки испит успјешно положило осамдесет кандидата и тиме стекло пуноправно чланство у Ловачком савезу Републике Српске. Седам кандидата није положило ловачки испит, те ће ускоро поново имати прилику да покажу своје знање.

Комисију за полагање ловачког испита чинили су:

  1. Горан Зубић – предсједник комисије,
  2. Жељко Секулић – члан комисије,
  3. Славиша Шукурма – члан комисије,
  4. Ленка Ранковић – записничар.

Поред тога што су кандидати озбиљно приступили полагању ловачког испита, заслуге за припрему ловаца приправника иду и на рачун предавача теоријског дијела који су дан раније одржали припремну теоријску наставу.

Ловачки савез Републике Српске и овим путем честита кандидатима на положеном ловачком испиту, те се захваљује руководству Ловачког удружења „Мотајица“ Дервента на успјешној организацији полагања ловачког испита и обезбјеђивању свих неопходних техничких средстава.

Be the first to comment

Leave a Reply