Подмлађено чланство у ловној регији Семберија и Мајевица

Бијељина – Ловна регија Семберија И Мајевица у свом саставу има десет ловачких удружења која егзистирају на територијама града Бијељина, општина Угљевик, Лопаре и Брчко Дистрикт са око 3.000 чланова.

И ове године одржан је семинар као припрема кандидатима за ловачки испит који је одржан у суботу  25. јуна 2022. године у Гранд салону у Бијељини.

Комисија у саставу Миланка Јовановић, Весна Вељанчић и Зоран Јокић имала је пуне руке посла да се заврши овај обиман посао јер  је на испиту приступило стотинак ловаца.



Што се тиче приказаног знања оно се из године у годину побољшава јер су у питањима све практичне ствари које требају  у ловишту, у области балистике и законодавства.

Секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић у овим касно прољетним и љетним мјесецима има пуне руке посла око организације и припреме полагања ловачких испита у свим ловним регијама у Српској.

Међу кандидатима за полагање ловачког испита у Бијељини биле су и двије младе дјевојке сада већ ловкиње Маја и Ања Арсеновић .

„Нас двије живимо у Брезовом Пољу, с обзиром да је наш тата Драган дугогодишњи ловац и предсједник ловачке секције Петковача љубав према природи и животињама код нас је од најранијег дјетињства.“ каже Маја. 

Миладин Божић

 

Be the first to comment

Leave a Reply