Реаговање ловачког Савеза: ЛУ „Фазан“ Челинац није планирало масовно уништавање паса без власника.

Поводом добијене информације да је Удружењу за заштиту животиња „Варди“ Котор Варош пријављено да ће Ловачко удружење „Фазан“ Челинац током наредног викенда вршити масовно уништавање паса луталица, Ловачки савез Републике Српске је извршио провјеру навода из пријаве, те саопштава сљедеће:

Ловачко удружење „Фазан“ Челинац није планирало, нити има намјеру да врши масовно уништавање паса луталица на територији општине Челинац, односно на територији спортско-рекреационог ловишта „Челинац“. Напротив, Ловачко удружење Фазан Челинац, као корисник ловишта „Челинац“, је у складу са Законом о ловству поднијело писани захтјев надлежном општинском органу да изврши уклањање паса без власника са подручја ловишта „Челинац“. Дакле, наведена пријава је неоснована, са очигледном намјером да се наруши интегритет Ловачког удружења „Фазан“ Челинац, али истовремено и интегритет Ловачког савеза Републике Српске и ловства у Српској у цјелини. 

Ловачки савез Републике Српске обавјештава јавност, да ће и даље вршити сваку провјеру истих или сличних информација и сазнања, те предузимати мјере и радње из своје надлежности како би газдовање ловним ресурсима у Српској било у складу са Законом о ловству.

 

Be the first to comment

Leave a Reply