Драшковић: Ловишта у Српској бренд у региону

ПАЛЕ – Влада Републике Српске годишње кроз подстицаје улаже пола милиона КМ у ловство, а ловишта у Српској су бренд у региону, рекао је потпредсједник Ловачког савеза Стеван Драшковић.

“Видљиви су резултати Владе Српске, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Ловачког савеза и сви заједно раде на пројекту развоја ловства у Српској”, рекао је Драшковић на Палама, гдје је Савјет ловаца Сарајевско-романијске регије обиљежио крсну славу – Малу Госпојину.

 

Он је навео да ловци средствима добијеним од подстицаја уређују ловишта, чувају природу и одстрел није на првом мјесту.

Драшковић је рекао да Ловачки савез Републике Српске окупља 25.000 ловаца и да је најјединственија организација којој резултати никада не изостају, преноси Срна.

“Ловство добија неке нове замахе доласком новог руководства на челу са Савом Минићем које је направило план програма и рада, али и остварило добру сарадњу са Владом Републике Српске”, рекао је Драшковић.

Ловачки савез Републике Српске је златним и сребреним орденом одликовао 11 чланова из удружења Сарајевско-романијске регије за нарочит допринос у развоју ловства.

Признање “заслужан ловац” добило је седам чланова из удружења Сарајевско-романијске регије, а уручено је и 11 захвалница за установе и предузећа која помажу развој ловства.

Предсједник Савјета ловаца Сарајевско-романијске регије Стеван Драшковић рекао је новинарима да седам удружења са подручја регије обухвата око 1.500 ловаца, те да ловиште на овом простору располаже са свим врстама дивљачи и спада у ред најбољих регија у Српској.

Секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић рекао је да је при крају инсталисање информационог система који су развили у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

“Подијелили смо рјешења ловачким удружењима за одређене пројекте које су кандидовали у вриједности милион КМ, од чега је 100.000 КМ припало Сарајевско-романијској регији”, истакао је Лазић.

Домаћин овогодишње славе регије је Ловачко удружење “Јахорина” са Пала, чији је предсједник Његош Пољаковић рекао да је вечерас присутно седам удружења са подручја осам регија и захвалио свима на доласку и што су уљепшљали ово вече.

Савјет ловаца Сарајевско-романијске регије чине седам ловачких удружења са подручја осам општина – Хан Пијесак, Соколац, Пале, Источни Стари Град, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Трново и Калиновик.

Обиљежавању крсне славе ловаца Сарајевско-романијске регије присуствовали су и савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, народни посланик Ацо Станишић и замјеник начелника општине Пале Срђан Бутулија.

 

Be the first to comment

Leave a Reply