Ловци на сајму Интерагро 2023 у Бијељини

БИЈЕЉИНА – Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић отворио је данас 21. Међународни сајам пољопривреде, лова и риболова „Интерагро 2023“ у Бијељини на којем се очекује 150 излагача из земаља региона.

Минић је оцијенио да је овај сајам из године у годину прерастао у једну од највећих и најозбиљнијих пољопривредних манифестација региона, гдје се произвођачима отвара прилика за сарадњу, повезивање и склапање нових пословних односа.

„У ово вријеме суше, поплава и афричке куге свиња и других пошасти које су нас снашле, не посустајемо, а то потврђује и данашњи почетак исплате подстицаја за млијеко. Само у Семберији продато је девет трактора млијека“, рекао је Минић.

Он је навео да ће Министарство током године бити редовно и одговорно у саваком послу, а посебно у вези са подстицајима.

На отварању је говорио и Ратомир Драганић, вршилац дужности директора предузећа АД „Град“, које је организатор Сајма, као и у име Градске управе Бијељине Сретен Вучковић из градског Одјељења за пољопривреду.

Отварању Сајам „Интерагро“ присуствовао је министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Ведрана Илић, предсједник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић, те предсједник бијељинске Скупштине града Александар Ђурђевић.

Тродневна сајамска манифестација траје до петка, 22. септембра, на простору Агро-тржног центра „Кнез Иво од Семберије“ гдје су учесници своје производе изложили на отвореном и затвореном простору.

Овогодишњи број излагача до је сада највећи, а у односу на претходне године тај број расте. Ове године неће бити изложбе стоке због појаве афричке куге свиња.

Партнери Сајма „Интерагро“ су Привредна комора Војводине и Привредна комора Републике Српске, а покровитељ Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Цијена сајамске улазнице је три КМ, а наградни фонд за посјетиоце вриједан је 30.000 КМ, преноси Срна.

Be the first to comment

Leave a Reply