Ловачки савез РС: Позив корисницима ловишта за достављање информација

БИЈЕЉИНА – У поступку спровођења Одлуке о осигурању чланова ловачких удужења и њихових ловаца гостију, затим осигурању од опасности пожара и неких других штета код грађевинских објеката корисника ловишта, као и осигурања одговорности за штете причињене на моторним возилима усљед удеса са дивљачи, Ловачки савез Републике Српске позива кориснике ловишта у Републици Српској да Стручној служби Савеза доставе податке о укупном броју ловаца према евиденцији у Матичној књизи корисника ловишта.

Рок за достављање тражених података је 20. децембар 2022. године, а како би горе наведено осигурање могло да се активира од 1. јануара 2023. године.

Истовремено, Савез и ресорно Министарство позивају кориснике ловишта да путем регионалних савјета, до 31. децембра 2022. године Стручној служби Савеза доставе приједлоге и сугестије које би се разматрале код израде новог „Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села“, а како би се у дијелу подстицаја за унапређивање и развој ловства уврстиле и друге, стварне потребе корисника ловишта. Са циљем дефинисања што квалитетнијих приједлога, Ловачки савез предлаже предсједницима регионалних савјета да у што краћем року одрже регионалне сједнице.

Ловачки савез Републике Српске

 




 

Be the first to comment

Leave a Reply