Отворен Музеј Ловачког савеза Војводине

НОВИ САД – Ловачки савез Војводине обиљежио је данас свечаношћу 100 година постојања, а том приликом отворен је и Музеј Ловачког савеза, чему је присуствовао и предсједник Покрајинске владе Игор Мировић.

Мировић је, како преноси Танјуг, обраћајући се на свечаности исказао поштовање према свима који су Савез градили и чували читав један вијек, саопштено је Покрајинске владе.

Истакао је да су ловци и чланови Ловачког савеза минулих година и деценија предано радили да би услове за ту важну друштвену, па и привредну област, али и област од значаја за развој туризма знатно унапредили.
Наглашавајући да је то први Музеј ловства у Србији који има такав садржај и облик, Мировић је казао да ће Покрајинска влада издвојити ванредна финансијска средства да би се унапредили сви ловачки објекти у оквиру ЈП „Војводинашуме“, као и други потенцијали у тој области гдје долазе не само домаћи ловци већ и они из иностранства.

„Има још доста простора да реконструкцијом тих објеката повећамо њихов квалитет да би били конкурентни у односу на ловна подручја у земљама око нас. Покрајинска влада повећаће и финансијска средства за све програме из области ловства које ћемо реализовати у наредној години“, казао је Мировић.

Додајући да ће та област бити унапријеђена, Мировић каже да је то уједно и велика шанса за развој свих облика економије, посебно туризма, као и да је ловство изузетно важно и за биодиверзитет и очување природе.

Предсједник Ловачког савеза Војводине Жељко Сушец уручио је Мировићу највише признање за ванредни допринос развоју ловства Војводине „Златни рог“ и истакао да је тај музеј резултат приједаног рада у протеклих 100 година и да представља дуг према свим оснивачима и онима који су учествовали у раду и унапређењу ловства у АП Војводини.

Свечаности су присуствовали и потпредсједник Покрајинске владе и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Владимир Галић, потпредсједник Покрајинске владе Бранко Ћурчић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег и други.

 

Be the first to comment

Leave a Reply