Ловачко вече у Фочи: Циљ повећати број жена у Ловачком удружењу „Бакић“

ФОЧА – Ловачко удружење „Бакић“ из Фоче организовало је, другу годину за редом, ловачко вече на којем се окупило око 300 ловаца.

Предсједник Ловачког удружења „Бакић“ Никола Марић изразио је задовољство великим одзивом ловаца те истакао како Удружење стоји на стабилним ногама:

„Ловачко удружење „Бакић“ окупља велики број ловаца и поносан сам на све њих и на њихову бригу о заштити дивљачи. Новина у нашем Удружењу је то да је Управни одбор усвојио одлуку да се женама не наплаћује уписнина и да њихова годишња чланарина буде симболичних 30 конвертибилних марака. Та одлука је донијета како би повећали број жена у Удружењу“, рекао је Марић.

Предсједник Надзорног одбора Ловачког савеза Републике Српке Слободан Ђорем истакао је да се радује сваком доласку у Фочи: „Увијек волим да дођем у Фочу. Ловци овде увијек направе добро дружење и задовољство је бити са њима“.

Поред ловаца из Фоче, ловачкој вечери присуствовали су представници Ловачког савеза Републике Српске, чланови побратимског Ловачког удружења „Бајо Пивљанин“ из Плужина, као и пријатељи из Ужица, Калиновика и Рудог.

Ловачко удружење „Бакић“ из Фоче постоји већ 118 година. Основано је 1905. године и најстарије је удружење на подручју Фоче.

Ловиште Ловачког удружења „Бакић“ заузима крајњи југоисточни простор Републике Српске, а укупна површина ловишта је 78.884 хектара. Главне врсте дивљачи у ловишту су срна, дивокоза, медвјед, зец, велики тетријеб и дивља свиња.


 

Be the first to comment

Leave a Reply