Minić: Lovački savez Republike Srpske “tri koplja” ispred ostalih

Lopare – Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić rekao je u petak uveče u Loparama da je Srpska u cijelosti ispunila sve uslove za dobar rad Lovačkog saveza.
Minić je na večerašnjoj sjednici Upravnog odbora Saveza istakao da je dobro što postoji zakon o lovstvu, zakon o šumama, dodijeljena lovišta i sve što podrazumijeva mogućnost primjene Cites konvencije, koja je u BiH potpisana još 2008. godine.

“Smatramo da će primjenom ove konvencije lov i lovni turizam u Republici Srpskoj sa svim našim kapacitetima predstavljati okosnicu turizma u Srpskoj, a naša lovišta će tako obezbijediti dodatna sredstva”, kaže Minić.

On je rekao Srni da je Lovački savez dobio informaciju od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da je počela distribucija prvih rješenja za realizaciju projekata u okviru lovstva u Srpskoj, što, kako kaže, znači da se Lovački savez nalazi u okviru republičkog budžeta.

Prema njegovim riječima, Savez će realizovati 400.000 KM koje će biti plasirane u lovišta Srpske, izgradnjom lovno-tehničkih i lovno-uzgojnih objekata, unošenjem divljači, nabavkom hranilica, kao i nabavkom kamera.

“Lovački savez Republike Srpske će do kraja ove godine biti za “tri koplja” iznad svih lovačkih saveza u regionu, jer realizacija ovih sredstava i završetak ovog prati još jedan javni poziv resornog ministarstva koji se odnosi na dodatnih 80.000 KM u okviru projekata”, naveo je Minić.

On je dodao da Lovački savez Republike Srpske, koji ima 22.084 lovca, radi i tri naučnoistraživačka projekta.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da ova lokalna zajednica odlično sarađuje i sa Savezom i sa opštinskim Udruženjem lovaca “Majevica”.

“Podržavamo lovce i to ćemo činiti i u narednom periodu”, istakao je Savić. (Srna)

Be the first to comment

Leave a Reply