Одржана ловно-туристичка манифестација у организацији ЛУ “Смолин” Блатница

ТЕСЛИЂ – Више од 300 ловаца и љубитеља природе из цијеле Републике Српске и Босне и Херцеговине, али и земаља у окружењу окупило се 18. фебруара 2023. године у Блатници, општина Теслић, како би присуствовали традиционалној ловно-туристичкој манифестацији коју већ дуги низ година успјешно организује Ловачко удружење „Смолин” Блатница.

У оквиру манифестације, за све учеснике уприличен је традиционални лов вука и других предатора са циљем редукције бројност ових врста на подношљиву мјеру, што је и прописано као обавеза Годишњим планом коришћења ловишта.

Иако је планирани одстел предатора изостао, учесници нису крили задовољство одличном организацијом али и боравком у очуваним природним предјелима Вучије планине.

У другом дијелу манифестације, за све учеснике је уприличен ловачки ручак, уз пиће, музику и томболу.

На почетку цермонијалног дијела манифестације, присутним ученицима се обратио домаћин, предсједник Ловачког удружења „Смолин” Блатница, Драгослав Јокић, који се захвалио свим учесницима на великом одзиву али  одлично спроведеним мјерама дисциплине током извођења првог дијела манифестације.

Посебно се захвалио Генералном секретару Владе Републике Српске, Далибору Панићу, те и Живојину Лазићу, Генералном секретару Ловачког савеза Републике Српске, који су својим присуством увеличали ову ловно-туристичку манифестацију.

Генерални секретар Савеза, Живојин Лазић, у свом обраћању чиститао је домаћину на одличној организацији ове врло значајне манифестације која засигурно обогаћује свеукупну туристичку понуду општине Теслић.

Лазић је истакао задовољство популаризацијом ловног туризма, које из године у годину све више добија на значају, те тиме ствара нови производ ловства у Републици Српској.

Подсјетио је присутне ловце да је од 1. јануара 2023. године између Савеза и Дунав осигурања потписана полиса осигурања којом су сви ловци осигурани од посљедица несрећног случаја, али и преузета брига о штетама у саобраћају у којима учествује дивљач. Нагласио је заједничку активност Савеза и Министарства на имплементацији Информационог система у ловству Републике Српске.



 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply