Одржана редовна регионална сједница Савјета ловства

У Источној Илиџи је у понедјељак 9. септембра одржана сједница Савјета ловства Сарајевско-романијске регије на којој је разматрана информација о затварању сезоне лова на срндаћа, предстојећи отвор лова на дивљу свињу, као и организација славе ловаца регије Мале Госпојине.

Сједници су присуствовали предсједници и представници Ловачких удружења Сарајевско – романијске регије.

Предсједник Савјета ловства Сарајевско-романијске регије Никола Лазаревић је након сједнице истакао да су све тачке усвојене једногласно.

  • Представници Ловачких удружења на нивоу регије су се изјаснили о успјешној реализацији лова на срндаћа. Сви присутни су једногласно усвојили да ће отвор лова на дивљу свињу бити задњи викенд септембра и први викенд октобра, тачније 28. и 29. септембар и 5. и 6. октобар. Законска регулатива је дозволила да отвор лова на дивљу свињу буде 1. септембар и поједина удружења имају најављене комерцијалне ловове – појаснио је Лазаревић.

Он је најавио да ће се слава ловаца регије – Мала Госпојина, одржати у салону „Сара“ на Палама 21. септембра у организацији локалног Ловачког удружења „Јахорина“. На слави ће бити додијељене значке „Заслужни ловац“ Сарајевско – романијске регије и захвалнице правним лицима за заслуге у подршци ловачким удружењима.

У текућим питањима, највише ријечи је било око активирања Кинолошког друштва у Сокоцу и Стрељачког клуба у Трнову.

Предсједник Надзорног одбора Ловачког савеза Републике Српске Слободан Ђорем,  уједно и предсједник Ловачког удружења „Загорје“ Калиновик које је било домаћин ове сједнице је истакао да се још једном потврдило да Сарајевско – романијска регија заједнички наступа.

  • Постоји договор и коректни односи између удружења која чине ову регију. Поново јединствено наступамо са отварањем лова на дивље свиње, као што је то био случај када смо затварали лов на срндаћа. Једноставно, хомогена регија, никаквих спорова, ни проблема и настављамо даље – констатовао је Ђорем.

Према његовим ријечима Савјет ловства Сарајевско – романијске регије је међу првима установио прославу крсне славе, које је прерасло у традицију.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply