Одржана сједница Регионалног Савјета за ловство Добојско-модричке регије

СТАНАРИ –  Сједница Регионалног Савјета за ловство Добојско-модричке регије одржана је понедјељак 29. маја 2023. године у Станарима,. Сједнцом је предсједавао Марко Видић, предсједник регије, те је поред чланова Савјета сједници присуствовао и предсједник Ловачког савеза Републике Српске, Саво Минић.

На сједници је усвојен сљедећи дневни ред:

  1. Усвајање извода из записника са одржаног састанка Регије од 14.12.2022 године.

  2. Извјештај о раду регионалног савјета.

  3. Финанцијски извјештај.

  4. Полагање ловачког испита.

  5. Договор око спортско такмичење ( гађање глинених голубова )

  6. Избор и именовањеа) Предсједника Добојско – Модричке регијеб) Замјеника предсједника Добојско – Модричке регијев) секретара Добојско – Модричке регије

  7. Разно:

Након краће дискусије о извјешају у раду савјета, и финасисјком извјештају, исти су једногласно усвојени. Савјет је донио и одлуку да се упути иницијатива Савезу за одржавање ловачких испита у Добојско-модричкој регији према сљедећем распореду:

  • Добој: 14,15.07.2023 године
  • Теслић : 28,29,07.2023 године
  • Шамац: 18,19.08.2023 године,.

Предсједник комисије за ловно стрељаштво, Цвјетко Бјелчић, упознао је чланове о активностима комисије, истакавши да је у току прошле године комисија за ловно стрељаштво организовала квалификације за XXXI Куп Републике Српске, и у оквиру тих квалификација је одржан и завршни куп регије, те је предложио да свако ловачко удружење са регије узме учешће на наредним квалификацијама.

У наставку рада, Савјет је једногласно донио одлуку да досадашње руководство Савјета настави свој рад, и то Марко Видић, предсједник, Драган Савић, замјеник предсједника, и Горан Мичија, секретар регионалног савјета.

У наставку сједнице се разговарало и о свим другим актуелностима у регији, али и о подстицајима које ресорно Министарство издваја у сектор ловства, са акцентом на подршку развоју ловног туризма. Предсједник Савеза, Саво Минић је истакао да је Министарство донијело правилник којим је регулисана подршка корисницима ловишта у смислу одржавања ловно-туристичких манифестација, те је позвао регију да именије представника који ће активно учествовати на предстојећим расправама у поступку доношења новог Закона о ловству.


 

Be the first to comment

Leave a Reply