Одржана сједница УO ЛУ „Фазан” Добој: Ловачки савез Републике Српске нам је пуна подршка

ДОБОЈ –  У просторијама Ловачког удружења „Фазан” Добој 27. априла 2023. године одржана је деветнаеста редовна сједница Управног одбора.

На денвном реду сједнице се расправљало о раду фазанерије, пријему у чланство удружења нових прирправника, плану кориштења ловишта за ловну 2023/2024, о одржаним ловно туристичким манифестацијама, расписивању редовних избора на ниову удружења, а највише се водила дискусија око штета у саобраћају на дивљачи.

На основу детаљне анализе у периоду 2021-2023 година висина одштетних захтјева на терет удружења је достигла износ од скоро 90.000,00КМ, што проузрокује огромне проблеме удружењу у текућем пословању.



Предсједник удружења је поново чланове управног одбора упознао са активностима Ловачког савеза на рјешавању овог проблема што ће бити олакшавајућа околност не само за наше удружење него и остала удружења потписивањем полисе осигурања.

Кроз дискује предсједник удружења Ведран Божичковић упознао је чланове Управног одбора са измјенама правилника за подстицаје од стране ресорног министарства што је за сваку похвалу, посебно што ће удружење моћи конкурисати на средства за ловно туристичке манифестације.

Поред осталог Управни одбор је упознат и са планом кориштења ловишта, те је посебан акценат стављен на изградњу гатера за обуку паса у лову на дивљу свињу што ће бити одлична полазна основа за унапређење и развој ловне кинологије.

Кроз одличну сарадњу Ловачког савеза Републике Српске и Кинолошког савеза Републике Српске на недавно одржаној изложби паса у Бањалуци наше удружење је по препоруци предсједника савеза господина Саве Минића добило на поклон штене Баварског крвоследника из одличне узгајивачнице.

Предсједник удружења се посебно захваљује Ловачком савезу на овом изванредном поклону који иде у одличне руке ловочувара на даљњу обуку и сигурно ће бити од одличне користи у нашем ловишту. Ово је само потврда добре сарадње и добрих односа нашег удружења и Ловачког савеза, а посебно са административном службом савеза и генералним секретаром Живојином Лазићем. У експресним роковима и доброј атмосфери комплетна документације у потпуности циркулише.

На крају је Управни одбор донио Одлуку и о расписивању редовних избора на нову удружења који ће бити провођени прво на ниову свих Ловачких секција избором новог руководства секција и делегата у Скупштини удружења, а потом и заказавиање Изборне Скупштине удружењу о чијем термину ће чланство удружења бити правовремено обавијештено.

 

Be the first to comment

Leave a Reply