Семберци оборили државни рекорд

Протекли викенд био је резервисан за велико финале Првенства БиХ у гађању летећих мета у дисциплини Трап. Домаћин финала био је Стрељачки клуб „Таргет“ из Брчког.

На такмичењу су наступиле екипе стрељачких клубова из цијеле БиХ које су се пласирале за ово такмичење и то у сениорској и јуниорској конкуренцији.

Екипа Стрељачког клуба ,,Семберија’’ из Бијељине освојила је прво мјесто у екипној сениорској конкуренцији и оборила државни рекорд са 324 погођене мете. Власници старог рекорда били су стријелци Стрељачког клуба из Бања Луке са 321 погођеном метом, а који је остварен на државном првенству у Широком Бријегу 2001. године.

Друго мјесто у екипној конкуренцији освојили су стријелци из Стрељачког клуба „Ловац“ из Тузле, док је треће мјесто припало  домаћинима из Стрељачког клуба „Таргет“ из Брчког.




Екипу нових рекордера чине: Миладин Стјепановић са 109 погођених мета, Емрах Јахић такође са 109 погодака и Слађан Милошевић са 106 погодака.

Сениорски првак БиХ у појединачној конкуренцији је Слађан Милошевић, а јуниорски Емрах Јахић. Милошевић истиче да је посебно захвалан Саши Мићићу колеги из Клуба који га је упутио у чари овог спорта. Он истиче да је управо Мићић најзаслужнији за резултате које је постигао у протеклом периоду. Милошевић наглашава да тренира бар једном или два пута седмично, те да се упорност исплатила и може бити видљива по постигнутим резултатима.

Стјепановић, Јахић и Милошевић, појачани са Мустафом Беширевићем и Младеном Симићем испунили су норму за одлазак на Свјетско првенство у Осијек које ће бити одржано у периоду 24 – 29. септембар 2022. године.

Према ријечима Стјепановића, овим успјехом СК ‘’Семберија’’ Бијељина у петој години од оснивања објединио је све титуле у сениорској и јуниорској конкуренцији, екипно и појединачно које су освојене на  Купу и Првенству БиХ. Он се посебно захваљује свим члановима клуба на подршци и учешћу у овом великом успјеху.

Шампиони БиХ се надају и подршци од стране Града Бијељина на предстојећим такмичењима.

Следеће такмичење на којем ће бијељинци учествовати у оквиру својих матичних ловачких удружења је Куп Републике Српске у ловном стрељаштву који ће се одржати 2. и 3. септембра у Црњелову.

М.П.

 

Be the first to comment

Leave a Reply