Препорука Савеза – 9. Јануар неловни дан

С обзиром на велики број позива према Ловачком савезу Републике Српске, а у вези са тумачењем 9. јануара као ловног дана, овим путем подсјећамо кориснике спортско-рекреационих ловишта у Републици Српској на важећи “Правилник о облику, садржају, начину издавања и року важења дозволе за лов и ловне карте” (“Службени гласник Републике Српске”, број 62/2020), којим је у члану 6. прописано да су ловни дани, дани викенда и дани вјерских и републичких празника.

У складу са наведеним, 9. јануара се празнује Дан Републике, те се тај дан према наведеном правилнику може тумачити као ловни дан у спортско-рекреационим ловиштима.

Међутим, узимајући у обзир чињеницу о важности Дана Републике за све грађане Републике Српске, али и чињеницу да ће тога дана велики број ловаца бити укључен у активности  око обиљежавања овог празника, Ловачки савез Републике Српске овим путем даје препоруку да се 9. јануара не врше ловне активности у спортско-рекреационим ловиштима, те истовремено позива све ловце да присуствују свечаним манифестацијама које ће бити уприличине поводом предстојећег Дана Републике.

Be the first to comment

Leave a Reply