Једноставан рецепт за зимницу: Припремите ловачку салату

За добру ловачку салату поврће мора бити у потпуности здраво и неоштећено. Тегле морају бити стелирисане, а поклопци нови и чисти. Ловачку салату направићете брзо и лако, а обично се прави од свега  што вам остане од израде ајвара.

Конзумирањем ове салате помоћи ћете свом здрављу јер је главни састојак од којег се прави паприка која је богата Ц витамином. Осим тога паприка помаже у поправљању вида, а код мушкараца ће смањити ризик од рака простате.

Састојци који ће вам бити потребни за ловачку салату:

1 кг парадајз
3 кг паприка рога
1 везица першуна
1 главица бијелог лука
4 ловорова листа
1 кашика бибера у зрну
2 кашике шећера
2 кашике соли
100 мл уља
пола кесице конзерванса



Начин припреме:

Парадајз оперите и огулите. Парадајз исјецкајте на мало крупније комаде како се не би распао приликом кухања. Ставите га у шерпу.

Затим оперите паприке и исјецкајте их на комадиће. Ставите их у шерпу. Додајте ситно исјецкану главицу бијелог лука, четири ловорова листа, двије кашике шећера и соли, те 100 милилитара уља. Ставите на средњу температуру и промијешајте. Пржите све 35 минута.

Тегле ставите у рерну на 200 степени да се угрију 15 минута. Док се тегле грију у салату ставите везицу першуна. Промијешајте. Додајте биберово зрно и оставите на ватри још пет минута.

Измакните с ватре и додајте пола кесице конзерванса. У тегле сипајте салату, затворите је и преврните наопако и преко њих ставите ћебе. Салата нека се хлади цијелу ноћ.

Be the first to comment

Leave a Reply