Позив на тренинг о важности улоге ловаца у контроли афричке куге свиња

Ловачки савез Републике Српске обавјештава кориснике ловишта у Републици Српској да је од стране Канцеларије за ветеринарство Босне и Херцеговине запримљен позив на тренинг о важности улоге ловаца у контроли афричке куге свиња, а који се одвија у оквиру „Тњининнинг“ пројекта Еврпске уније који је почео у септембру 2020. године.

Циљ ове обуке јесте упознавање ловаца са узрочником болести афричке куге свиња, начину преношења, утицаја на домаће и дивље свиње, посљедица болести, превенција и биосигурност на терену и фарми. Поред наведеног, циљ тренинга јесте и упознавање ловаца са начином на који се поступа са угинулим и одстријељеним дивљим свињама, а све са циљем контроле ширења болести међу популацијом дивљих и домаћих свиња. Учесници тренинга ће од стране експерата из Аустрије, Француске и Хрватске имати прилику да се упознају са тренутном ситуацијом у вези са избијањем ове болести у БиХ и Европи, те и са изазовима са којима се државе тренутно суочавају.

У складу са на веденим Ловачки савез позива кориснике ловишта да се одазову позиву, те да путем својих представника узму учешће на наведеној обуци, а према одговарајућем мјесту и термину како слиједи:

  • Приједор – Хотел Приједор, 13. новембра 2023. године са почетком у 9:30 часова
  • Добој – Хотел Парк, 14. новембра 2023. године са почетком у 9:30 часова
  • Зворник – Хотел Видиковац, 15. новембра 2023. године са почетком у 9:30 часова
  • Илиџа – Хотел Холлyњоод, новембра 2023. године са почетком у 9:30 часова
  • Љубушки – хотел Бигесте, 17. новембра 2023. године са почетком у 9:30 часова

Комплетан позив можете преузети О В Д Ј Е.

Be the first to comment

Leave a Reply