Одстријелио капиталца тешког 210 кг: Вепра открили трагови у кукурузу

ДЕРВЕНТА – Ловац Срећко Добриловић из Осиње код Дервенте, након нешто више од двије деценије лова, успио је да устријели вепра капиталца.

Заједно са члановима своје секције, њих девет, одстријелио вепра тешког чак 210 килограма.

„Били смо у лову у нашој зони осам, гдје је кер у једном засаду кукуруза нашао трагове дивљих вепрова. Све се одвијало у такозваним Тешића барама код Дервенте. Имали смо екстра пса који је пронашао трагове, дигао вепра и нашао сам се на правом мјесту. Имао среће да сам га успио зауставити и устријелити“, прича Срећко за „Агроклуб“.

Опалио је два хитца, али онај први, био је пресудан.

„Након првог хитца кренуо је даље кроз шикару и успио је да пређе цесту. Ипак, након неких 30-ак метара и другог хитца је стао. Ловио сам са  популарном ‘дванаестком’ пушком, а метак бренек, нормално“, описује Добриловић, који раније није имао прилику да одстријели капиталца.

Ловац је, прича он од 2002. године, раније је успио да одстријели неколико вепрова мањих, тежине око стотињак килограма.

„Имале су наше колеге из других секција, зона до нас, чак и веће килаже од ове моје данашње. Скуп је ово и напоран хоби, али мени је ово занимљиво. Волимо ово. Ја друго ништа не ловим сем дивље свиње“, каже Срећко, који ће прилику да ужива у свом хобију имати до 31. марта, до када траје сезона.

Уклањање штеточина

Добриловић, који је члан Ловачког удружења „Мотајица“ из Дервенте, каже да је редован учесник свих зборова које организује његов удружење.

„Није ово само лов, као лов. Ево трудимо се да ове штеточине уклонимо са терена да не праве штету. Онда ту је и дружење након сваког лова. Морам рећи да ову љубав ка лову имам још од дједа који је цијели живот био ловац, а чак ми је и отац једно вријеме био ловац“, говори Срећко, који повремено лов замијени и риболовом колико му вријеме дозволи.

Be the first to comment

Leave a Reply