На најмасовнојој Шакалијади до сада одстријељено више од 60 предатора ФОТО

Организација ове ловно-туристичке манифестације је започела прије шест година са око 150 ловаца нашег удружења, да би овај догађај временом привлачио све већу пажњу, нагласио је предсједник ЛУ „Мотајица“ Ненад Чечавац.

Могу са поносом да кажем да смо у потпуности успјели, направили смо све оно што смо прижељкивали. Како смо расли из године у годину добијали смо све већи мотив да направимо што бољу организацију и то нам се сада вратило. Шакал нам је бро један проблем у ловишту јер је распрострањен, погодује му станиште, а природних непријатеља, осим нас ловаца, нема, истакао је Чечавац, захваливши се Градској управи и Туристичкој организацији на подршци у организацији.

Трећу годину у низу гости дервентске Шакалијаде су и ловци из Словеније, на челу са Себастијаном Шорштаком, инспектором за ловство надлежног министарства Словеније.

Сваке године је све боља организација, масовнији одазив и бољи улов. Свиђа нам се што је поред лова и одстрела шакала једнако важно дружење и упознавање људи. И у Словенији се повећава бројност шакала који угрожавају аутохтоне врсте дивљачи и осталих животиња, тако да ми скупљамо искуства овдје и “копирамо” лов у Дервенти, нагласио је Шорштак, додајући да се радује и будућим позивима.

Одржавање манифестације подржала је и Градска управа Дервента.

Веома је битан догађај са аспекта промоције нашег Ловачког друштва, али и туристичких потенцијала Дервенте, као и за заштиту природе. Задовољство је када нам дође оволики број људи из региона и честитам организаторима на оваквом успјеху, навео је замјеник градоначелника Синиша Јефтић.

Предсједник Ловачког савеза Српске Саво Минић, иначе редован гост ове манифестације, истакао је да Шакалијада у Дервенти постаје озбиљна туристичко-ловна манифестација.

Желим да похвалим домаћина на изузетној организацији која је резултирала и успјешним ловом овог предатора без икаквих проблема. Ловачки савез и надлежно министарство подржава овакве манифестације организационио и финансијски и не постоји ниједно удружење које може да организује овакве догађаје, нагласио је Минић.

Више среће и мирнију руку од других имао је Раденко Бабић, члан Ловачког удружења „Фазан“ из Добоја.

Први пут сам на овој Шакалијади и имао сам среће да успјешно одстријелим једног шакала. Захваљујем се организаторима на позиву. Ово је хоби који се воли и радо походим овакве догађаје, рекао је Бабић, који се ловством бави 4 године.

Поред министра Минића, гости манифестације били су народни посланици Игор Жунић и Денис Пијетловић, замјеник градоначелника Дервенте Синиша Јефтић и бројни други гости.

Derventa  Cafe

Be the first to comment

Leave a Reply