Сабор ловаца у Појезни код Дервенте окупио више од 350 учесника, отворена ловна сезона

ДЕРВЕНТА – Сабором ловаца у дервентском насељу Појезна који је окупио више од 350 учесника јуче је свечано отворена ловна сезона за чланове Ловачког удружења „Мотајица“ Дервента.

Домаћин сабора ловаца који је обухватио и такмичење у гађању летећих мета, била је Ловачка секција Појезна.

Предсједник Ловачке секције Појезна Миладин Алексић каже да је задовољан одзивом ловаца и гостију, наводећи да секција броји 40 чланова.

„Сабор је почео такмичењем у гађању летећих мета. Укупно је било 33 пуцача и сваке године се одржава на другом мјесту. Ми смо сваке 11. године домаћини сабора, јер имамо 11 секција у саставу удружења“, рекао је Алексић.

Предсједник Ловачког удружења „Мотајица“ Ненад Чечавац рекао је да ловци саборовањем настављају традицију својих предака и похвалио ловачку секцију Појезна на веома успјешној организацији 27. саборовања ловаца.

Саборовању ловаца присуствовао је градоначелник Дервенте Милорад Симић који је указао на веома успјешну сарадњу са ловачким удружењем „Мотајица“, те пожелио успјешан почетак ловне сезоне.

У гађању глинених голубова на нивоу Ловачког удружења „Мотајица“ у екипној конкуренцији прво мјесто освојила је секција ловаца Лужани, друго секција Сочаница, а треће секција ловаца Осиња.

У појединачној конкуренцији на нивоу друштва прво мјесто освојио је Перо Миличић, друго Мирослав Чечавац, а треће Ненад Чечавац.

У појединачном пласману свих учесника такмичења, у које су укључени и гости из других градова и општина, прво мјесто освојио је Мирослав Чечавац, друго Мирослав Лелић, а треће Марко Пеулић.

Be the first to comment

Leave a Reply