Одржана редовна сједница ЛУ “Мотајица”: Пословали одговорно и домаћински

Ловачко удружење “Мотајица” данас је одржало редовну сједницу Скупштине удружења на којој је усвојено низ извјештаја о раду удружења за прошлу годину, те најважнији акти за сезону 2023/24.

Једногласну подршку чланова скупштине добили су извјештаји о раду удружења, финансијски извјештај, као и извјештаји надзорног одбора, главног лововође, ловочуварске службе, дисциплинског тужиоца и дисциплинске комисије, као и комисија за оцјену трофеја, спорт и спортске активности, одликовања и признања, измјену и допуни аката, те кинологију.

Такође, једногласно су усвојени финансијски план, план рада удружења, те календар лова за наредну сезону и одлука о висини новчаних накнада.

Чланове Скупштине сам упознао са чињеницом да је удружење финансијски стабилно и да је руководство на челу са мојом маленкости, током четверогодишњег мандата који је на истеку, домаћински пословало и управљало ресурсима. Све потребе и обавезе које Удружење има су и испуњене, а успјели смо да сваке године дио средстава уштедимо и пренесемо у наредну годину, каже предсједник удружења Дарко Бећаревић.


Он је истакао да током овог периода улагало у ловачке објекте и инфраструктуру, да је у ловиштима повећаван број и дохрањивана дивљач у складу са планом, као и да је „гатер” у власништву ЛУ „Мотајица” био на располагању свим члановима потпуно бесплатно.

Управа је покренула поступак легализације ловачке куће у „Вису Планинчевића” у Осињи.

Након што смо извршили последња усклађивања Статута нашег друштва са Статутом републичке организације, сада се припремамо за Изборну сједницу Скупштине на којој ћемо бирати ново руководство ЛУ „Мотајица, нагласио је Бећаревић, додајући да је сигурно да се неће кандидовати за досадашњу функцију, што је и саопштио члановима.

Скупштина је донијела одлуку и да лов на срндаћа почне првог викенда јуна и да се у јуну лови два викенда, а да се до испуњења годишњег плана лова ове дивљачи лови у августу, преноси derventacafe.com

Be the first to comment

Leave a Reply