Ђорђе Мијаиловић побједник „Ловачке лажијаде“

  Ђорђе Мијаиловић из села Ђурђевац код Мионице, члан Ловачког удружења „Војвода Живојин Мишић“, побједник је овогодишња „Ловачке лажијаде“ у Омарској.

Мијаиловић је синоћ на 33. дружењу ловаца у конкуренцији три „лажова“ испричао најбољу ловачку причу о јастребу и пијетлу и тиме добро насмијао присутне, те по мишљењу комисије оправдано понио титулу побједника лажијаде и добио пригодну награду.

„Други пут сам на овом дружењу ловаца и утисци су незаборавни. Победи се нисам надао, испричао сам причу из лова која се десила и мало је нафиловао и ето, победио сам“, рекао је новинарима Мијаиловић.

Овогодишња Ловачка лажијада окупила је више стотине ловаца и ловачких удружења из Републике Српске, Словеније, Србије и Мађарске.

Традиционалну манифестацију организовало је Ловачко друштво „Срндаћ“ из Омарске.

Циљ манифестаци је је дружење и промоција спортског лова, а окупљени ловци сагласни су у оцјени да је ово лијеп догађај, те јединствена прилика да се друже у великом броју, забаве, чују бројне ловачке приче и одморе од свакодневних обавеза.

Предсједник Ловачког удружења „Срндаћ“ из Омарске Раденко Томић истакао је да се на овој ловно-туристичкој манифестацији сваке године повећава број гостију.

„Што се тиче прича из лова, оне имају и умјетнички карактер, то није класично лагање. Свако ко излаже ловачку причу да јој неки смисао и на крају комисија прогласи побједника“, рекао је Томић.

Почасни предсједник Ловачког удружења „Трест“ из Петровца на Млави Ацо Гера Животић рекао је да на ову манифестацију долазе од 2003. године, а да су ловци из „Срндаћа“ још 2000. године дошли код њих у село Каменово и да од тада почиње њихово побратимство.

„Поносан сам на ове наше сусрете јер је темеље тога ударио мој покојни отац, који је некада у Љубији продавао ракију, био смештен у Омарској и одавде су они повели две-три девојке у Србију и тамо удали и тако је кренуло пријатељство“, испричао је Животић додајући да се дружења проширило и на пчеларе и пјеснике.

Дугогодишњи домаћин овог дружења је и Жељко Романић, власник ресторана „Пети Неплан“, који већ 33 године подржава ову манифестацију.

„Ово дружење чине фине ловачке приче, јер лов се н састоји само у томе да би се убијала дивљач већ су дивљач храни, преборавја, чува и пази, а ово је прерасло у једну велику традиционалну манифестацију“, рекао је Романић.

За учеснике овогодишње „Лажијаде“ била је приређена и богата томбола и награде међу којима је преовладавала опрема за ловце.

Be the first to comment

Leave a Reply