Успјешно одржана ловно-туристичка манифестација “Дани вука Чемерница 2024”.

И поред јако лоших временских услова, у суботу је у Агином селу код Бањлуке успјешно одржана 14. Традиционална манифестација Дани вука Чемерница.

Иако су све припреме за успјешан лов вука извршене, одстријел је због немирних ловаца на чекама изостао, али то није умањило задовољство свих присутних учесника манифестације којих је ове године било око 600.

Поред домаћих ловаца, прилику да уживају у исконском љепотама планине Чемернице су имали и ловци гости из цијеле Републике Српске и Босне и Херцеговине, али и ловци из Мађарске, Србије, Словеније, Хрватске.

Након завршетка ловног дијела манифестације, за све учеснике је организовано дружење уз ручак, музику и богату томболу.

Својим присуством манифестацију је увеличао генерални секретар Ловачког савеза Републике Српске, Живојин Лазић, затим Градоначелник Града Бања Лука, Драшко Станивуковић, те и бројни други гости из друштвено политичког живота Републике Српске.

Ловно-туристичка манифестација “Дани вука Чемерница 2024” је одржана у организацији Ловачког удружења Змијање Бањалука, а уз подршку ресорног Министарства, Ловачког савеза Републике Српске и Града Бања Лука, те и бројних других субјеката и пријатеља.

 

Be the first to comment

Leave a Reply