Хајка на вука у Милићима затворила календар зимских ловно-туристичких манифестација

МИЛИЋИ – Више од 400 ловаца из свих крајева Републике Српске и Федерације БиХ, али и земаља у окружењу, присуствовало је ловно-туристичкој манифестацији „Хајка на вука Милићи”, која се традиционално одржава прву недјељу у марту мјесецу.

Пред почетак ловног дијела манифестације, учеснике је поздравио и пожелио им „Добар поглед” Премијер Републике Српске, Радован Вишковић, који је уједно и Предсједник Ловачког удружења „Комић” Милићи.

Вишковић је нагласио да је поред доприноса развоју ловног-туризма на подручју општине Милићи али и Републике Српске , значај ове  манифестације и редукција бројности предатора на подношљиву мјеру. За разлику од претходних година, ове године поред лова вука акценат је стављен и на лов шакала чија бројност и у ловишту „Комић” из године у годину је у порасту, истакао је Вишковић.

Организацију ловног дијела манифестације, извршио је Главни лововођа удружења, Синиша Алексић, који је повео ловце у рејоне Купусине, Радаве, Удрча, Вреточа и Рајића, те им уприличио узбудљив планински лов који је резултирао одстрелом једног шакала и лисице. Иако су се ове године вукова на вријеме „извукли” из рејона лова, учесници нису крили задовољаство организацијом, истичући да је основни циљ оваквих окупљања дружење развој ловног туризма.

По завршетку ловног дијела манифестације, за све учеснике је организовано дружење уз ручак, забавни програм и томболу.

Својим присуством манифестацију је увеличао и Генерални секретар Ловачког савеза Републике Српске, Живојин Лазић.

Ловно-туристичку манифестацију „Хајка на вука” Милићи, организовало је Ловчако удружење „Комић” Милићи, а уз подршку Ресорног Министарства и Ловачког савеза Рпеублике Спрске.

 

Be the first to comment

Leave a Reply