Исплаћена подршка инвестицијама у сектор ловства

Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде, посредством Агенције за аграрна плаћања исплатило је данас свим корисницима ловишта одобрена средства за пројекте из области развоја ловства, као и пројекте подршке развоју ловног туризма. Реализацијом ових пројеката, корисницима ловишта је омогућена изградња ловних објеката, набавка средства и опреме за заштиту дивљачи и ловишта, набавка залиха хране и соли, набавка и унос дивљачи, набавка службених возила и наоружања, набавка опреме и др. Као подршка развоју ловног туризма, данас су исплаћена и средства за пројекте суфинанцирања ловно-туристичких манифестација.

Поред наведених субвенција, корисницима ловишта у Српској су у оквиру мјера за спречавање ширења афричке куге свиња, претходних дана исплаћена и намјенска средства за набавку расхладних уређаја за складиштење одстрељене дивљачи и чување меса. 

И овом активношћу, која је наставак инвестиција из претходних година, ресорно Министарство је показало опредјељеност ка трајним инвестицијама у сектор ловства Републике Српске.

Ловачки савез Републике Српске подсјећа кориснике ловишта, да је рок за реализацију одобрених пројеката 90 дана од дана уплате средстава,  те да су дужни најкасније у року од 90 дана оправдати добијена средства путем прописаних образаца.

 

Be the first to comment

Leave a Reply