Ловачки савез Републике Српске на 20. Међународном сајму „Интерагро 2022″ Бијељина

Бијељина – Ловачки савез Републике Српске, заједно са 243 других излагача из области пољопривреде, лова, риболова и екологије, представили су се на јубиларном 20. Међународном сајму „Интерагро 2022″ Бијељина, који је свечано отворила предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић, истакавши у свом обраћању да је овај сајам, на којем излажу учесници из десетак земаља, одавно изашао из регионалних габарита, те је изразила задовољство и чињеницом да је Сјеверна Македонија партнер овогодишњег сајма.




Поред предсједнице Републике Српске, на церемонији отварања сајма присутним учесницима су се обратили и Сташа Кошарац, министар трговине и економских односа у Савјету министара БиХ, Министар пољопривреде у Влади Србије, Бранислав Недимовић, Игор Мировић, предсједник Покрајинске владе Војводине, Борис Пашалић, Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Љубиша Петровић, Градоначелник Бијељине и Ратомир Драганић, директор предузећа „Град“ које је организатор сајма.

Током првог дана трајања сајма, све пристунтне личности из друштвено-политичког живота Републике Српске и Србије су посјетили изложбени простор Ловачког савеза, те су у пријатној атмосфери разговарали са делегацијом савеза на челу са предсједником Савом Минићем, и генералним секретаром Живојином Лазићем. Највише разговора је било на тему развоја и унапјеђења ловства, као привредне гране која има изузетан потенцијал у Републици Српској.

Сајам „Интерагро“ у Бијељини, сврстава се у групу најзначајнијих пољопривредних манифестација у региону, те ће током тродневног трајања сајма, посјетиоци имати прилику да виде понуду опреме и производа из области пољопривреде, лова, риболова, и др.

 

Be the first to comment

Leave a Reply