Ловци “Фазана” из Брчког успјешно организовали традиционалну ловачку котлићијаду

БРЧКО – Ловачко удружење “Фазан” је највеће у Брчко Дистрикту и броји око 300 чланова, почев од ловачког подмлатка, ловаца приправника и редовних и заслужних ловаца.

Почетком ловне сезоне, ловци овог удружења  немају могућности лова, па су принуђени да иду у ловити као ловци гости  у друга ловишта.

Већ дуго година, код ловачког дома на Јасики, ловачко удружење “Фазан” из Брчког организује котлићијаду и дружење ловаца у мјесецу септембру.



Овогодишња котлићијада је одржана у суботу 17. септембра, а цјелодневна киша није спријечила ловце да додју на овај догађај.

У такмичењу припремања ловачког паприкаша учествовало је петнаестак екипа које су имале и своју такмичарску публику.

Као и ранијих година, ловци Фазана имали су за освојена прва три мјеста

Прије проглашења побједника, предсједник Ловачког удружења поздравио је госте и све присутне, а манифестацији су присуствовали и представници Владе Брчко Дистрикта и представници Ловачког савеза Републике Српске, предвођени секретаром Живојином Лазићем. Овогодишњи побједници у кувању ловачког паприкаша, по оцјени комисије су ловци ловачког удружења Фазан Брчко, секција Вепар Грбавица, друго мјесто освојила је екипа ловачког удружења Препелица из Пелагићева, секција Поребрице, а треће мјесто екипа Ловачког удружења Семберија секција Горња Чађавица.

Миладин Божић

 

Be the first to comment

Leave a Reply