Ловци Романијe обиљежили своју крсну славу- Малу Госпојину

Вјерским обредом и ломљењем славског колача ловци Сарајевско-романијске регије прославили су своју крсну славу 21. септембра рођење Пресвете Богоридице у народу позната као Мала Госпојина.

Традиционално, у сали ресторана „Станковић“ у Источној Илиџи, након ломљења славског колача, протојереј ставрофор Чедо Ђуреиновић одржао је говор и поздравио све ловце поменуте регије и њихове госте, уз жељу да у ловачким активностима имају помоћ од Бога и Богородице, те да дуго година прослављају крсну славу и заштитницу у здрављу, срећи и весељу.

Потпредсједник Ловачког савеза Републике Српске и предсједник ловаца Сарајевско-романијске регије Стеван Драшковић истакао је да ловство ових простора иде крупним корацима напријед чиме се доказује његовање традиције и вјере народа.

– Сваке године ловачка удружења од Владе РС добијају подстицајна средства која се користе за уређење ловишта, док је Ловачки савез прошле године обезбиједио свим ловочуварима специјална одијела, ове године у то име уручио сам тренеску обућу за све ловочуваре регије, које су дизајниране управо за најзахтјевније теренске услове, омогућавајући корисницима удобност и ефикасност у раду на свим врстама тла без обзира на временске услове – рекао је он и додао да је ловство поред спортско-рекреативне и привредна грана те свим седам Удружења на достојан начин презентују  како своје локалне заједнице тако и Град Источно Сарајево, а самим тим и РС.


Предсједник Драшковић је поздравио добру сарадњу са Владом РС те истакао посебно добар рад стручне службе ЛСРС и за крај пренио поздраве предсједника ловачког савеза Републике Српске Сава Минића и секретара Живојина Лазића.

Овом активношћу Ловачки савез РС потврдио је колико води рачуна о ловцима и унапријеђењу ловства Републике Српске.

Славу ловаца својим присуством увеличали предсједници Савеза ловачких удуржења  те начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић и начелник Хан Пијеска Слободан Ђурић са својим сарадницима.

Ј.С.

Be the first to comment

Leave a Reply