ЛУ,,Срна “ Србац обиљежило 75. година постојања

Око 250 србачких ловаца окупило се у недјељу 18. септембра на традиционалном ловачком зборовању које је одржано на игралишту у Малим Ситнешима како би обиљежили 75 година постојања ЛУ,, Срна “ Србац . Поред србачких , били су присутни и ловци из ловачких удружења из Прњавора, Градишке , Подградаца, Нове Тополе и ловци Мотајичко Љевчанске регије.

О најважнијим активностима у току ове године присутне је упознао предсједник ЛУ ,,Срна” Србац Горан Савановић који је изразио задовољство великим одзивом ловаца што доказује да је ово удружење хомогено и без подјела.

 

,,Један од највећих успјеха нашег удружења је легализација свих ловаца и полагање ловачких испита. Уз помоћ Ловачког савеза РС преко 180 наших колега је положило ловачки испит и сада имају дозволе за лов.


Други успјех, у току ове године , је изградња Ловачке куће која би требало да буде стављена под кров у току наредне седмице и тиме ће бити завршена прва фаза изградње овог објекта. Треба истаћи да је овај објекат, димензија 25мЏ 8,5 м изграђен углавном из властитих средстава , а не треба заборавити ни помоћ коју је је пружила општина Србац”, рекао је Горан Савановић.

Јубилеју 75 година ЛУ ,,Срна” Србац присуствовао је и начелник општине Млађан Драгосављевић који је истакао добру сарадњу са овим удружењем и додао да ће локална власт наставити да помаже изградњу Ловачке куће.

,, Могу да обећам, да ће у наредном периоду , пут до Ловачке куће бити асфалтиран. Један од разлога за то је и чињеница да у тој улици живи 15 дјеце до 10 година која тај пут користе за пут до школе и они су нам мотивација да тај дио пута у најскоријем року добије нови асфат”, рекао је начелник Драгосављевић.

Зборовању србачких ловаца присуствовао је и секретар Ловачког савеза РС Живојин Лазић који је честитао јубилеј од 75 година постојања и предсједику ЛУ Срна Србац Горану Савановићу уручио посебну плакету за изузетну сарању и одличне резултате у сектору ловства у РС.

Такође су награђени ловци који су отишли у пензију из ЛУ ,,Срна” , радници удружења , ловци који су се посебно истакли у лову на предаторе, као и ловци који су дали допринос развоју лова и јачању ловачког удружења.

Захвалнице су додијељене и најмлађим члановима ЛУ,,Срна” као и фирмама и појединцима које су активно помагале рад удружења у току ове године .

На крају је организована богата томбола на којој је главна награда била ловачка пушка.

Радио Србац

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply