Одржана Скупштина ЛУ”Срна”: Србачки ловци пословали позитивно и извршили планиран одстрел дивљачи

За ЛУ”Срна” Србац, прошла година је била изузетно успјешна јер је остварено позитивно пословање, измирене су све обавезе према добављачима, извршен планиран одстрел дивљачи и испуњене све законом предвиђене обавезе у складу са Законом о ловству.

Ово је изјавио предсједник удружења, Горан Савановић, на  редовној извјештајној сједници Скупштине удружења која је одржана у суботу 13. маја 2023. године у скупштинској сали у Српцу.

На сједници коју је водио предсједник Скупштине удружења Горан Татић, усвојен је извјештај о раду и финансијском пословању за прошлу годину и план рада са финансијским планом за 2023. годину са посебним освртом на календар лова и правилник о обавезама ловаца за 2023/24. годину.



Усвојен је и извјештај Надзорног одбора удружења и извјештај о изградњи ловачког дома у Српцу.

“Можемо констатовати да имамо богатство дивљачи и добру климу и хармонију у ловачком удружењу. Прошлу годину смо обиљежили посебним подухватом а ради се о изградњи ловачког дома који је никао за пола године и у његову изградњу је до сада уложено око 120 хиљада КМ. Ради се о властитим средствима нашег удружења и финансијској помоћи Владе Републике Српске и Ловачког савеза Републике Српске”, рекао је Савановић.

Он додаје да ће изградња бити настављена у овој години а потребно је још око 50 хиљада КМ за завршетак радова.

“Надам се да ће изградња бити завршена до јесени и да ћемо коначно добити ловачки дом након 76 година постојања нашег удружења”, истакао је Савановић.

Делегати скупштине јуче су усвојили и измјене и допуне статута Ловачког удружења “Срна” и усагласили их са статутом Ловачког савеза Републике Српске.

Сједници скупштине удружења присуствовао је и начелник општине Србац, Млађан Драгосављевић, као и представници Ловачког савеза Републике Српске, преноси Радио Србац.

Be the first to comment

Leave a Reply