Неажурност корисника ловишта отежава исплату штета по основу осигурања од саобраћајних незгода

Према подацима добијеним од стране „Дунав осигурања“ а.д. Бања Лука, до 18. октобра 2023. година укупан износ исплаћених штета по основу саобраћајних незгода са учешћем дивачи је износио 29.556,44 КМ. Међутим, према информацијама из наведене осигуравајуће куће, укупан број штета које су у поступку рјешавања, износи 20 и са укупно резервисаним средствима за измирење штете у износу од 77.850,00 КМ. Како се наводи, препреку за измирење наведених штета представља чињеница да корисници ловишта нису на вријеме, или никако доставили потребну документацију, а по захтјеву осигуравајуће куће.

У складу са наведеним, Ловачки савез Републике Српске апелује на кориснике ловишта да на добијене писмане захтјеве од стране „Дунав осигурања“ а.д. Бања Лука одговоре приоритетно, те да у оквиру истог доставе све тражене податке, а како би се могао окончати поступак измирења штета оштећеним лицим приликом саобраћајних незгода са учешћем дивљачи, и тиме скинуо терет одговорности са корисника ловишта.

Ловачки савез подсјећа кориснике ловишта, да је од 1. јануара 2023. године на снази полиса осигурања коју је потписао Ловачки савез Републике Српске са „Дунав осигурањем“ а.д. Бања Лука, а  према којој све штете настале у саобраћају са учешћем дивљачи измијрује наведена осигуравајућа кућа. Додатно, Савез обавјештава чланице да ће се у наредним данима одржати састанак са руководством „Дунав осигурања“, а како би се ријешиле одређене недоумице и нејасноће које су произашле током претходног периода трајања полисе.

Be the first to comment

Leave a Reply