Неколико хиљада учесника на Сабору ловаца Републике Српске у Доњем Црњелову

БИЈЕЉИНА – У Доњем Црњелову код Бијељине, окупило се више хиљада учесника на овогодишњем Великом Сабору ловаца Републике Српске, који је организовао Ловачки савез Републике Српске, Ловачка регија Семберија и Мајевица и Ловачко удружење „Црњелово”. Поред домаћина и великог броја ловаца из цијеле Рпеублике Српске, својим присуством манифестацију су увеличали и Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, као и други гости из свих сфера друштвено политичког живота Републике Српске.

У оквиру манифестације одржан је велики број спортских дисциплина, као што су Републички куп у гађању летећих мета, такмичење у гађању луком и стријелом, затим такмичење у прављењу ловачког паприкаша, бацање камена с рамена, надвалачење конопца, смотра ловачких паса, лажијада и др.

На завршној вечери манифестације, присутним учесницима се обратио Предсједник Ловачког савеза Републике Српске, Саво Минић, истакавши знчај оваквих манифестација за развој ловног туризма Републике Српске те изнио и тренутне активности у раду Савеза посебно наглашавајући пуштање у рад Информационог система ловства у Републици Српској који је јединстевен у цијелом региону, затим се осврнуо и на дозначена средства Владе Републике Српске која ће и ове године бити пласирана корисницима ловишта путем аплицираних пројеката у износу од скоро 400 000 КМ.


Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је истакао је да ће Влада Републике Српске наставити и даље да подржава рад Ловачког савеза Републике Српске, те је истакао да је поносан на све оно што су ловци постигли својим радом. Позвао ловце да буду окупљени и солидарни око Републике Српске, те да ће у наредном периоду пружити максималну подршку доношењу новог Закон о ловству Републике Српске. Додао је да ће бити настављен континуитет подршке ловства уз значајно повећање финансијских средстава која ће у наредним годинама бити издвојена за овај сектор.

Манифестација је завршена пригодном свечаношћу на којој су проглашени побједници такмичења у свим категоријама, те је уз ловачку трпезу и музику организована и богата ловачка томбола.

Be the first to comment

Leave a Reply