Први дан Сабора ловаца Ловачког савеза Републике Српске у Црњелову

ЦРЊЕЛОВО – Након паузе због пандемије вируса корона, данас је у Црњелову почео Велики Сабор ловаца Републике Српске. Организатор ове традиционалне ловно-туристичке манифестације је Ловачко удружење „Црњелово“ , ловна регија СиМ и Ловачки савез Републике Српске. 

Првог дана Сабора, највише активности је било на стрелишту домаћина, ЛУ Црњелово.

У обраћању медијима, Живојин Лазић, генерални секретар Ловачког савеза Републике Српске и уједно Ловачког удружења Црњелово је истакао да се налазимо се на стрелишту нашег ловачког удружења које смо изградили прије неколико година и на коме су се већ одржавала разна такмичења.

– Данас овдје имамо 14 такмичарских екипа, а већ сутра је овде финални дио такмичења коме су предходила такмичења по ловним регијама. Овде су стријелци који су учествовали на разним такмичењима, а ловачко удружење Црњелово има у својој екипи представника који ће учествовати на Свјетском првенству у Хрватској. Овај догађај се дешава једном годишње и поносан сам што је наше Црњелово домаћин ове манифестације. Налазимо се у селу вриједних домаћина, наших комшија, који су и чланови нашег ловачког удружења. Свим учесницима желим пријатан боравак, лијепо дружење и добре резултате у такмичењу“, истакао је Лазић.





Другог дана, односно у суботу 3.септембра, активности саборовања дешавају се у центру села гдје су у току велике припреме.

Довозе се шатори, монтирају сунцобрани, припрема се храна.

Чланови неких екипа су већ стигли и дружење креће већ од вечерас. Истовремено, у суботу 3. септембра у Бијељини ће бити одржан и састанак управног одбора Ловачког савеза Републике Српске.

Поред такмичара, чланова Управног одбора Савеза, Чланова ЛУ Црњелово и Ловне регије Семберија и Мајевица, очекује се и долазак великог броја ловаца гостију из цијеле Републике Српске, али и других гостију из свих сфера друштвено политичког живота Српске.

У оквиру Сабора, одржаче се и томбола за коју су предвиђене заиста вриједне награде, међу њима је чак 6 ловачких пушака уз најаву и других врло вриједних награда изненађења. 

За 3. септембар, метеролози су најавили лијепо вријеме, а пријављен је и велики број екипа за такмичење у кувању ловачког паприкаша. У свитање суботњег јутра, почиње такмичење у лову на препелицу.

А након тога организована је смотра ловачких паса, ловачки вишебој, надвлачење конопца и гађање луком и стријелом. Поред наведених спортова, са посебном пажњом се очекује лажијада, јер ваља надлагати побједника са задње лажијаде.

И на крају, у вечерњим сатима је предвиђено велико ловачко вече у пространој шатри за бројне званице и све учеснике уз иће и пиће и музиком уживо.  

Миладин Божић

 

Be the first to comment

Leave a Reply