Одржана „Прва отворена ловачко-кинолошка школица ЛОРИСТ 22“  

За овогодишњи наступ на Сајму лова и риболова, „Свети Хуберт клуб Србија“ и портал „Лов и још понешто“ су се опредјелили за организовање школице, којом је најмлађима приближен дио тајни лова и кинологије.

Ловачко-кинолошка школица је одржана у суботу првог октобра, а почела је пријавом дјеце и ловачким доручком, гдје је свако дијете добило следовање ловачких кобасица. Послије доручка, на којем је било присутно више од 300 малишана у пратњи родитеља приказан је и кратак видео „Улога ловца у природи“.

Са наставком програма најмлађи су имали прилику да се упознају с вјештинама вабљења дивљачи као и да се сами опробају у томе. 




Мајстори старих заната попут израде ножева и предмета од коже, пирографије на предметима од дрвета и роговља су имали запажен наступ, гдје су свим заинтересованима одговарали на питања. 

Долазак одстријељеног срндаћа на кочијама и обрада меса срндаћа је изазвало велику пажњу.

Дјеца су могла да се друже са соколарима, затим да виде дефиле паса ловачких раса, а награђени су и аутори најбољег цртежа и кратке приче с темама „Мој пас“ и „Ловац и пас“.

Услијед кише показно оцијењивање трофеја срндаћа је одржано на штанду ловачко-кинолошке литературе у хали 1, коју је презентовао професор Зоран Ристић, уз чију помоћ је овај штанд организован. 

Цјелодневна ловачко-кинолошка школица била је окончана ловачким ручком, срнећим гулашом, са којим је наша екипа кувара учествовала у такмичењу са осталим ловачким удружењима и била награђена пехаром за најбоље уређени штанд. 

Посебну част својим присуством су нам учинили Министар унутрашњих послова Александар Вулин и предсједник Ловачког савеза Србије Братислав Ћирковић, који нам је много помогао да се одржи једна оваква манифестација.

Такође се захваљујемо и Кинолошком савезу Републике Србије и г-дину Махмуду Дагестанију на финансијској помоћи.

Д.Џ.

Be the first to comment

Leave a Reply