Одржана  сједница Управног одбора Ловачког савеза: Сви извјештаји усвојени једногласно

БАЊАЛУКА – У петак, 12. априла 2024. године у сали Привредне коморе у Бањaлуци, одржана је 22. сједница Управног одбора Ловачког савеза Републике Српске, на којој је разматрано 11 тачака дневног реда.

Пред члановима Управног одбора, поред разматрања и усвајања извода из Записника и Извјештаја о реализацији Закључака са претходне сједнице, нашли и Извјештај о раду Савеза и његових органа за 2023. годину, затим Извјештај о финансијском пословању Савеза, те и Извјештај Надзорног одбора о пословању Савеза за 2023. годину, који ће бити упућени на усвајање Скупштини Савеза.

Такође, Управни одбор је и разматрао приједлог Плана рада УО Савеза за 2024. годину, али и приједлог финансијског плана. Након краћих дискусија и образложења наведених извјештаја и планова, исти су једногласно усвојени, што засигурно иде у прилог успјешности у раду Савеза и његових органа у претходној години. Као потврду наведеног, јесте и позитиван Извјештај Надзорног одбора, који су присутним члановима изнијели Слободан Ђорем и Пане Гаврић. У образложењу је наведено да сви финансијски показатељи указују на финансијску дисциплину, те и чињеницу да су средстава утрошена намјенски и у складу са Одлукама Управног одбора. Надзорни одбор истиче да код појединих чланица постоји пракса да већ дужи низ година не измирују редовно обавезе према Савезу, те се тражи да се према овој појави предузму одлучније мјере.

Управни одбор је и разматрао утврђивање дневног реда и термина за одржавање 27. сједнице Скупштине Савеза, након које ће бити одржана и редовна Изборна сједница Скупштине. Донесен је једногласан закључак да се обе сједнице одрже у истом дану, у мјесецу мају, док ће тачан датум и мјесто бити накнaдно утврђени.

Такође, Управни одбор је донио и једногласну одлуку да се поводом обиљежавања 30 година постојања Ловачког савеза Републике Српске одржи свечана сједница Скупштине, и то заједно са Сајмом лова који ће бити уприличен поводом овог јубилеја. Термин одржавања ове сједнице и сајма ће бити накнадно утврђен.

Пред члановима Управног одбора се нашла и информација о статусу Информационог система у ловству у Републици Српској, гдје је констатовано да је исти успјешно стављен у функцију. Како би се извршила техничка провјера свих сегмената овог система,  донесена је одлука о именовању стручне комисије која ће извршити увид у усклађеност Информационог система са пројектним задатком.

Сједницом је предсједавао Саво Минић, Предсједник Савеза, док су поред чланова УО сједници присуствовали и Дарко Ћулум, Предсједник Скупштине Савеза, Блашко Каурин, директор ЈПШ „Шуме Републике Српске“, Миланка Јовановић, испред ресорног Министарства, Слободан Ђорем, Предсједник Надзорног одбора Савеза, Пане Гаврић и Видоје Зарић, чланови Надзорног одбора Савеза, те и други бројни гости.

Прије почетка сједнице, минутом ћутања је одата почаст недавно преминулом Потпредсједнику Савеза, Стевану Драшковићу.

Be the first to comment

Leave a Reply