Истиче рок за предају захтјева за подстицајна средства за набавку расхладне опреме

Ловачки савез Републике Српске обавјештава чланице да је на снагу ступио Правилник о допуни правилнка о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села, („Службени гласник Републике Српске”, број 82/23), којим је дата могућност аплицирања за додјелу намјенских средстава за набавку опреме за складишење и чување одстријељене дивљачи, а за потребе спровођења биосигурносих мјера у оквиру спречавања ширења афричке куге свиња. Право на наведена подстицајана средства имају сви корисници ловишта у Републици Српској, а рок за подношење захтјева је 15. октобар 2023. године.

Процедура за подношење апликације је поједностављена, те уз испуњен захтјев који се подноси Агенцији за аграрна плаћања, корисници ловишта прилажу сљедећу документацију:

  • Рачун или предрачун за набавку опреме за чување и складиштење меса, и
  • Сагласност Ловачког савеза

Овим путем, Савез обавјештава чланице да ће на адресе свих корисника ловишта у наредним данима стићи тражена сагласност Савеза, као и тражени предрачуни за набавку расхладних уређаја, а како би се осигурало да сви кориници ловишта добију једнаке расхладне уређаје са техничким спецификацијама које задовољавају предметну намјену.

Савез обавјештава да се захтјеви са траженим актима могу поред Агенције за аграрна плаћања предати и на адресе Ловачког савеза.

Овдје можете преузети образац Захтјева и наведени Правилник

 



Be the first to comment

Leave a Reply