У Љубији одржане традиционалне ловачко-спортске игре

ЉУБИЈА, ПРИЈЕДОР – О организацији Ловачког удружења „Љубија“, секција Цикоте-Југовци, 8. октобра 2023. године успјешно су одржане традиционалне Ловачко-спортске игре на којима се окупило неколико стотина ловаца и других гостију из приједорске регије, али и шире.

У оквиру манифестације, учесници су имали прилику да се такмиче у великом броју дисциплина, и то „бацању камена с рамена“, „надвлачењу конопца“, „трчању у врећама“, „фудбалу“ и „шаху“.

И поред истакнутог такмичарског духа код свих дисциплина, такмичари се слажу да су постигнути резултати најмање важни, те да је на првом мјесту ове манифестације дружење и развој осталих корисних функција ловства. Предсједник Ловачког удружења „Љубија“, Живко Бабић истакао је да је поред обављања редовних активности на узгоју и заштити дивљачи, развој управо оваквог вида манифестација један од циљева Удружења.

Нагласио је да је ЛУ „Љубија“ организатор и далеко познате котлићијаде на Миској глави која се одржава већ 17 година, те да је учесник свих манифестација овог типа у окружењу. Најавио је организацију Моморијалног турнира у гађању глинених голубова у Љубији.

По завшретку такмичарског дијела манифестације, свим учесницима и гостима је уприличена богата ловачка трпеза, за коју су се побринули кулинарски мајстори овог љубијског ловачког удружења.

Be the first to comment

Leave a Reply