Спријечимо пожаре – сачувајмо природу

С обзиром на учестале пожаре који се ових дана појављају и букте на великом броју локација широм Републике Српске, Ловачки савез Републике Српске позива све грађане да се суздрже од паљења растиња током актуелних сушних периода, као и да приликом уочавања пожара одмах позову надлежне службе, те да у складу са својим могућностима помогну ватрогасним јединицама и службама цивилне заштите на гашењу истог.

Посебан апел Савез упућује свим корисницима ловишта у Републици Српској да путем ловочуварске службе појачају активности на контроли ловишта са циљем спрјечавања избијања пожара и правовремног откривања истог.

Суша и посљедице

Истовремено, Савез позива све кориснике ловишта, али и све ловце, да у складу са својим могућностима помогну ватрогасним јединицама и једницима цивилне заштите на гашењу пожара.

Узмајући у обзир најављени дужи период сухог времена, без падавина и са врло високим темепратурама, Ловачки савез Републике Српске апелује на све кориснике ловишта да изврше контролу стања воде на природним и вјештачким појилиштима, те да на вријеме предузму активности како би за дивљач била обезбијеђена довољна колична воде на безводним теренима ловшта.

Ловачки савез Републике Српске

У служби заштите природе.



Be the first to comment

Leave a Reply