У ЛУ „Трофеј” Котор Варош завршетак ловне године са вриједним трофејем

КОТОР ВАРОШ – Ловачко удружење „Трофеј” Котор Варош и другу ловну годину успјешно приводи крају. Наиме, 11.3.2023. године у раним јутарњим часовима члан овог удружења Џемалудин Алагић успјешно је одстријелио високотрофејног медвједа, чија трофејна вриједност је у златној медаљи.

Одстрел је извршен са високе затворене чеке у присуству ловочувара на локацији Вишевице, гдје је и претходне ловне године такође одстријељена јединка медвједа високе трофејне вриједности.

Наведени одстрели медвједа свакако су резултат доброг и успјешног газдовања ловиштем „Котор Варош” у претходне двије године. Подјсећања ради, ЛУ „Трофеј” газдује ловиштем „Котор Варош” тек од марта 2021. године, али се већ сада може констатовати да је степен уређености ловишта као и стање дивљачи на високом нивоу.

Уз помоћ подстицаја Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и самосталног рада чланова ЛУ „Трофеј”Котор Варош, и даље ће се активно радити на узгоју и заштити дивљачи, изградњи ловно-узгојних и ловно-техничких објеката.

Be the first to comment

Leave a Reply