Ловци “Подриња“ из Јање прославили ловачко вече

БИЈЕЉИНА – У организацији Ловачког удружења „Подриње” из Јање, у петак, 10. марта 2023. године у Свечаној сали „Гранд салона” у Бијељини одржано је ловачко вече, на којем се окупио велики број ловаца и других гостију.

Поред ловаца из регије Семберија и Мајевица, и ловаца из пријатељских и побратимских удружења Видојевица из Лешнице, Зеленбој из Бановића, Фазан из Кузмина, Јахорина из Пала, и удружења из Живиница, својим присуством манифестацију су увеличали Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, Генерални секретар Ловачког савеза Републике Српске, Живојин Лазић, Градоначелник Града Бијељина, Љубиша Петровић, и бројни други гости из друштвено политичког живота Републике Српске и Града Бијељина.

У поздравној здравици, предсједник ловачког удружења, Зоран Млађеновић, захвалио се свим присутним гостима, а посебно Предсједнику Републике Српске Милораду Додику, те је нагласио:

– Изузетна нам је част Предсједниче што сте овде са нама. Прво смо ловачко удружење које се тиме можемо похвалити у ловној регији Семберија и Мајевица. Наше ловачко удружење је мултиетничко и у њему владају одлични другарски и међу људски односи”.

Предсједник Додик се захвалио домаћину на добродошлици и рекао да је поносан што види оволики број ловаца. Истакао је да Влада Републике Српске задњих година интензивно помаже пројекте у ловству и да ће се та сарадња у наредном периоду још боље наставити.



Генерални секретар Ловачког савеза Републике Српске, Живојин Лазић се такође обратио скупу и истакао да је у претходном периоду Савез доста учинио  на свим пољима.

– Прошле године смо опремили ловочуваре у свим ловачким удружењима квалитетним ловочуварским униформама и обућом. Рад информационог система већ заживљава. Од 1.јануара сви наши ловци су осигурани, а потписан је и уговор са „Дунав осигурањем” о накнади штета на дивљачи и од дивљачи., истакао је Лазић.

Велико занимање је владало и овај пут за ловачку томболу, на којој је поред вриједних робних и новчаних награда, као главне награде било чак пет ловачких пушака.

 Као награду за одличан рад у Ловачком удружењу „Подриње” из Јање,  члан Управног одбора Ловачког савеза Републике Српске, Василије Савић је уручио признања и ловачке ордене.

Божић Миладин

Be the first to comment

Leave a Reply