Информациони систем у ловству Републике Српске – пуштен у тестни рад

БИЈЕЉИНА – Предузеће „Copytrade“ из Бијељине пустило је данас у тестни рад Информациони систем у ловству Републике Српске, чиме је започела завршна фаза имплементације овог пројекта којим ће бити унапријеђен цјелукупан сектор ловства у Републици Српској.

За мање од двије године, Ловачки савез Републике Српске је у сарадњи са ресорним Министарством, успио да овај пројекат доведе од иницијалне идеје до коначне реализације. У оквиру овог процеса, извршена је израда Пројектног задатка Информационог система, затим набавка хардверске опреме за сервер и набавка рачунарске опреме за све кориснике ловишта у Републици Српској, као и израда софтвера за Информациони систем. Средства за ове намјене су обезбијеђена из намјенских средстава за развој и унапређивање ловства која додјељује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, а на основу пројекта аплицираног од стране Ловачког савеза Републике Српске. Трошкове имплементације информационог система до кориснника ловишта, затим обуку корисника и трошкове одржавања система ће финансирати Ловачки савез из свог буџета.



По завршетку тестног рада, а најкасније у року од мјесец дана, најављена је фаза инсталације програма у канцеларијама свих корисника ловишта, затим обука и коначно пуштање у рад Инфорамционог система.

Ловачки савез са поносом истиче да ће имплементацијом Информационог система, ловство у Републици Српској стати раме уз раме са ловством најразвијених земаља у окружењу.

Реализација и овог пројекта је резултат одличне институционалне сарадње Владе Републике Српске, односно Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Ловачког савеза Републике Српске, као и њихових руководилаца, чије активности су искључиво у функцији унапређивања и развоја ловства у Републице Српској.

Be the first to comment

Leave a Reply