ЛУ Дубрава из Забрђа дружењем обиљежили крај ловне сезоне

Угљевик – Ловачко удружење „Дубрава“ из Забрђа код Угљевика обиљежило је крај сезоне ловачком вечери, којој је присуствовало 250 ловаца подмајевичког краја. Истакнутим члановима синоћ су додијељене захвалнице за унапређења ловства и заштите животне средина.

Предсједник Удружења Милан Лазић рекао је да се ловиште којим газдују простире на 5.500 квадратних метара, да постоје од 1990. године и имају 110 чланова.

Ловочувар и ловац Ђоко Марковић рекао је да је у овој сезони план лова испуњен са око 60 одсто, односно да је уловљено 14 срндаћа, док план није испуњен у лову на зечеве и фазанску дивљач.

Он је подсјетио да је сезона лова на зеца затворена 5. децембра, а на фазана 15. јануара, те додао да је току лов на предаторе без паса гонича, који ће трајати до 15. фебруара.

Члан Управног одбора Ловачког Савеза Републике Српске Здравко Илић рекао је да општина Угљевик највише издваја за ловачка удружења у поређењу са другим општинама у Српској.

„Општина Угљевик има три ловачка удружења и примјер је свима када је ријеч о подстицању лова, имајући у виду да ловци све своје активности, углавном, финансирају сопственим средствима“, рекао је Илић новинарима.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић, који је члан Ловачког удужења „Дубрава“, рекао је да је опредјељење руководства ове локалне заједнице подстицај лова и очување животне средине.

Најстарији ловац подмајевичког краја деведесеттрогодишњи Драгомир Станковић из Забрђа каже да се ловом бави 60 година, те да је и данас активан.

На забави је организована томбола чији је наградни фонд износио 3.000 КМ.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply