Одржана Редовна скупштина Ловачког удружења “Мајевица” из Лопара

Редовна скупштина Ловачког удружења “Мајевица” одржана је 30. априла у Лопарама.

Након усвајања записника из предходне скупштине кренуло се у избор потпредсједника скупштине и главног лововође.

Предложени за потпредсједника скупштине ЛУ “Мајевица” Лопаре Сафет Карић, главни лововођа Зденко Којић и замјеник дисциплинског тужиоца Душко Јовичић изабрани су једногласно.

Извјештај о ради ЛУ “Мајевица” поднио је Јовица Глигић, предсједник Управног одбора.

“Наш Управни одбор је у предходној години одржао 12 сједница. Финансијски позитивно послујемо и све пристигле обавезе редовно измирујемо. Наше ловачко удружење има 554 члана од тога су 74 заслужна и повлаштена ловца и 22 приправника. У ловишту засијавамо њиве за дивљач, а сваке године се за набавку хране и камене соли за дивљач издвоји око 17.000 конвертибилних марака.”

 

Глигић је објаснио и колективно осигурање свих ловаца као и надокнаду штета на и од дивљачи које је потписао Ловачки савез Републике Српске са осигуравајућим друштвом.

Такође је нагласио да је од наредне године неопходно повећати ловачку чланарину за 15 КМ због појединачног повећања исноса чланарине ловаца у Ловачком савезу и усклађења плата ловочуварима.

Чланарина за наредну годину износи 200 марака у коју су урачунати и трошкови одстрела  срндаћа и дивљих свиња…

Скупштина је једногласно усвојила финансијски извјештај и годишњи план газдовања, извјештаје радних тијела и комисија као и предлог о поменутом повећању чланарине.

У плану рада скупштине биле су предвиђене и мање измјене и допуне Статута удружења али су оне скинуте са дневног реда и остављене за наредно засједање.   

Божић Миладин

Be the first to comment

Leave a Reply