Одржана сједница Регионалног ловачког Савјета добојско-модричке регије

У Вукосављу је у сриједу 1. јуна 2022. године одржана сједница Регионалног ловачког Савјета добојско-модричке регике

Састанку су присуствовали представници удружења која чине Савјет, предсједник ЛС РС Саво Минић и начелник општине Вукосавље Борислав Ракић.

Након одавања почасти минутом молитвене тишине за све преминуле ловце, предсједник регионалног савјета Марко Видић поздравио је све присутне и захвалио им се на доласку, те дао ријеч домаћину да се обрати. Марко Јевђенић је такође поздравио све присутне пожелио добродошлицу и успјешан рад.

Предсједник регионалног савјета Марко Видић предложио је шест тачака дневног реда: које су и једногласно усвојене.



Након краће анализе једногласно је усвојен извод из записника са претходне сједнице савјета те радни и финанцијски извјештај.

Присутнима се обратио предсједник Савеза Саво Минић који је поздравио све присутне и информисао их о дешавањима у Савезу те их обавијестио да се сад дозволе и ловне карте наручују у савезу те да је до сад организовано 22 термина полагања ловачког испита за ловце који нису имали увјерење о положеном ловачком изпиту из РС.

– Информациони систем по пројекту и договору треба бити реализован до јуна мјесеца, а да кроз два три мјесеца имаћемо све акте Министарства Савеза у информационом систему што ће увелико помоћи удружењима а и Савезу РС – рекао је Минић и навео да је у задње четири године повећан број нових ловаца што је успјех за ЛС РС.

Предсједник наводи да је пројекат набавке одијела за све ловочуваре успјешно реализован те да су сад у току преговори са фирмама око набавке обуће за све ловочуваре.

– Обавјештене све чланице да доставе Савезу одређен број новина које су потребне за сваку чланицу Савеза, како би се ишло у реализацију штампања и испоруке ловачки новина. Такоше врло важна ствар је је чињенница да је свим члановима омогућено вишечлано чланство.

Сваким даном све више штета од стране предатора (шакала ) те да се требају све чланице удружити и уз помоћ ловачког савеза доћи до крајњег циља а то је смањења предатора у ловишту.Све су чешће пријаве штета над дивљачи и како скоро сва удружења имају проблем стим, Савез је у преговорима са осигуравајућим кућама како би се олакшало и нашао модалитет за рјешавање овог проблема, рекао је Минић

Предсједник регионалног савјета захвалио се на исцрпном излагању предсједику Савеза и дао ријеч Цвјетку Бјеличићу који је предсједник регионалне екипе за ловно стрељаштво Бјеличић наводи да је одржао састанак на регији са члановима и да ће и ове године као и претходни период имати активности у Регији и ЛСРС.

Предсједник Регионалног савјета Видић је навео да су исцрпљене све тачке дневног реда, захвалио се присутнима на учешћу у расправи и позвао све на освјежење.

Be the first to comment

Leave a Reply