Ловачки савез на састанку са научним, образовним и стручним институцијама  

БАЊАЛУКА – Генерални секретар Ловачког савеза Републике Српске, Живојин Лазић, присуствово је данас састанку који је одржао Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Саво Минић, са представницима научих, образовних и стручних институција, као и са директорима јавних предузећа. На састанку је наглашена потреба јачања партнерског односа министарства и наведених институција у циљу јачања сектора пољопривреде и шумарства, те суочавања са изазовима технолошких, климатских и демографских промјена.

Поред представника Ловачког савеза, састанку су присуствовали и декани Пољопривредних факултета Универзитета у Бањој Луци и Источном Сарајеву и Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, те директори Института за генетичке ресурсе Универзитета у Бањој Луци, Пољопривредног института Републике Српске, Ветеринарског института „Др Васо Бутозан”, ЈПШ „Шуме Републике Српске”, Јединице за координацију пројеката у пољопривреди и Ветеринарско-сточарског центра.

Овај састанак је додатна потврда мјеста и улоге сектора ловства, те његовог значаја заједно са сектором шумарства и пољопривреде у укупном привређивању Републике Српске.

 

Be the first to comment

Leave a Reply