Интензивне активности Ловачког савеза

По завршетку редовне сједнице Скупштине Ловачког савеза Републике Српске, на којој је поред једногласног усвајања свих извјештаја о раду Савеза и његових органа, донесена и Oдлука о измјенама и допунама Статута Ловачког Савеза, Савез наставља интензивне активности на реализацији свих планираних задатака.

Тако су у претходном периоду свим корисницима ловишта на вријеме достављена мишљења на планирани обим коришћења миграторних врста, затим су обезбијеђене и достављене дозволе за лов и ловне карте, али и дневници рада и приручници за све ловце приправнке.



Интензивиране су и активности на завршетку израде Информационог система ловства у Републици Српској, чија се имплементација очекује у наредних неколико мјесеци. Истовремено, Савез је кроз пројекат аплициран ресорном Министарству, купио GPS/GSM огрлицу за праћење медвједа, која је успјешно постављена и захваљујући којој данас Република Српска има прве научне податке о кретању ове врсте дивљачи.

У поступку је и набавка обуће за све ловочуваре код корисника ловишта у Републици Српској.

С обзиром да је почетак јуна у готово свим ловиштима обиљежио почетак лова на срндаћа, Ловачки савез апелује на све ловце да повећају опрез у лову, као и да лов изводе у складу са ловачком етиком.

Добар поглед

Be the first to comment

Leave a Reply